De nieuwe mannen aan de top willen geld verdienen aan de Formule 1 en daarmee bedoelen ze niet alleen het geld dat in de zakken van The Bern verdwijnt. Daarom kijkt Liberty Media naar de Verenigde Staten. Gezien het enorme potentiële publiek, de grote auto-industrie en de Amerikaanse liefde voor alles dat hard gaat, is het een wonder dat er nog maar één race per seizoen in dat land plaatsvindt. Dat de nieuwe eigenaar een Amerikaans concern is, zal ongetwijfeld ook een rol spelen bij de plotselinge voorliefde voor the land of the free.
De nieuwe bestuursvoorzitter Chase Carey liet eerder al weten te willen uitbreiden in de VS en nu valt Zak Brown hem bij met een iets gedetailleerder plan. Brown wordt getipt voor een belangrijke rol in de sponsorings- en commercieafdeling van de F1, dus zijn woorden hebben zeker enige waarden. "Het moet een prioriteit zijn", zo vertelt hij over een tweede Grand Prix in de VS. "Het heeft wel wat tijd nodig, dus ik dat we in 2017 en 2018 nog zonder moeten doen, maar ik hoop dat we in 2019 of 2020 een tweede Amerikaanse GP gaan zien."
Een tweede race inde grootmacht aan de andere kant van de oceaan zou niet alleen goed zijn voor de promotie van de sport in de USA, maar op het hele continent. De organisatoren van de Mexicaanse Grand Prix hebben eerder deze week al aangegeven een tweede US-GP te steunen, omdat ze verwachten ook zelf te kunnen profiteren van een grote populariteit van de F1.
"We willen meer wedstrijden om primetime hebben aan onze kant van de wereld", zo droomt Rodrigo Sanchez, marketingbaas van de Mexicaanse race. "Het is algemeen bekend dat er een groot Europees blok in het seizoen zit. Als er meer races in onze regio worden gehouden, zou het enorm helpen bij het opbouwen van de fanbase.
Dat opbouwen van een aanhang in Amerika is de grootste uitdaging voor de nieuwe eigenaren. De sport heeft het begin deze eeuw compleet verkloot in de USA. In 2002 eindigde de race in een farce nadat leidend Ferrari-rijder Rubens Barrichello op aandringen van zijn baas teamgenoot Michael Schumacher vlak voor de finish voor liet gaan. Drie jaar later kreeg de raceklasse de doodsteek nadat, door bandenproblemen, slechts zes auto's aan de start verschenen. De compleet kansloze optocht die volgde staat de Amerikaanse F1-fans nog scherp op het netvlies. Dat is een deuk in het imago die elf jaar later nog steeds niet weg is.