Hyundai maakt 380 pk sterke auto voor Sjonnie (m/v)

Hyundai heeft grote plannen om het domein van de sportieve hatchback te betreden, en dus moet het publiek worden voorgemasseerd, en waarmee kan dat beter dan met een concept dat je zo in Gran Turismo kwijt kunt? Maak kennis met de RN30.

Waar sommige fabrikanten redelijk productierijpe concepten tonen, besloot Hyundai's designdivisie voor de Autosalon van Parijs gewoon lekker all out te gaan. Wie heel goed kijkt ziet onder de spoilers, skirts, en luchthappers van de RN30 het silhouet van de nieuwe i30, de brood-en-boter C-segmenter die als basis is gebruikt. 

De basis werd in breedte met 30 mm uitgebouwd tot 1.950 mm, en maar liefst 84 mm lager gelegd voor die eckte slammed look. Hyundai verzon 380 pk en 450 Nm uit de turbogeblazen tweeliter viercilinder, en zette de RN30 op 19 inch velgen. Als je goed kijkt zit hier ook nog een klein strookje band omheen. De auto is volgehangen met camera's, want iets beleven is één ding, dit delen met de buitenwereld is waar het om draait. 

De i30 met vleugeldeuren is helemaal circuitklaar, hoewel Hyundai verder niets zegt over eventuele race-ambities. Vooralsnog richt het zich vooral op de rallysport. Verwacht over niet al te lange tijd een productieversie van de i30 onder het sportieve N-label, die er op geen enkele manier uitziet als dit concept.