Renault TreZor is het levende bewijs dat Fransen kunnen tekenen

Deuren? Wie heeft er deuren nodig als je ook gewoon het complete dak van je TreZor kunt tillen?

Laurens van den Acker en zijn team flikken het weer. Na de DeZir, waarvan twee jaar later veel elementen in de Clio terugkwamen en die bovendien de R.S. 01 racer hevig inspireerde, presenteert Renault exact zes jaar later de TreZor. Wederom een heerlijk futuristische elektrische concept vol elementen van de huidige designtaal. Maar meer dan dat moet de TreZor natuurlijk een inspiratie worden voor wat komen gaat.

Net zoals de DeZir is de 1.080 mm lage TreZor (dit is overigens de laatste keer dat we die overdreven zero emissions 'Z' groot schrijven) volledig elektrisch. Natuurlijk kreeg de krachtbron een opwaardering, deze is nu goed voor 350 pk en 380 Nm. Hiermee kan de fictieve 0-100 in minder dan 4 seconden afgelegd worden. Het concept heeft dubbele accupakketten, die gekoeld worden door rijwind.

Een erg leuk detail op deze zeer digitale Renault: op de plek van de tankdop zit hier een analoog tellertje dat de acculading weergeeft. Volstrekt onpraktisch, maar wel lekker out-of-the-box. Het oppervlak van de carrosserie is overigens niet uniform, hele vlakken kennen een zeshoekige golfbalstructuur.

De Trezor is 4.700 mm lang, en zijn breedte (2.180 mm) overtreft de hoogte (1.080 mm) met meer dan het dubbele. Iets dat we nog niet vaak zijn tegengekomen. Dit maakt de Trezor uitermate geschikt om mee onder slagbomen van parkeergarages door te rijden, maar tegelijkertijd ook uitermate ongeschikt om hem daar te parkeren. Renaults conceptuele EV weegt 1.600 kg, en rolt op 21 inch wielen voor. Aan de achterkant krijg je zelfs nog een inch meer. Maar genoeg gepraat, de foto's vertellen het verhaal verder.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df2198c050be', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });