BMW Concept X2 komt je gaatje vullen

In de lijn X1 t/m X6 ontbrak nog een X2, maar dat zet BMW vandaag recht. Deze conceptuele X2 is een voorschotje op een ge-coupéficeerde X1, en net als een late Jim Morrison is hij aardig aan de dikke kant.

BMW kent zijn doelgroep, en weet dat mensen die een SUV met zo'n blauw-wit logo kopen wars zijn van understatement. Met die kennis in het achterhoofd werd er een SUV gemaakt die aan de ene kant met zijn 21 inch wielen de velgpimp tevreden houdt, en aan de andere kant met zijn dubbele knalpotten de 458 Speciale er nog ielig uit doet zien. 

Qua algeheel design schurkt BMW's concept wat ons betreft dichter tegen de 1 Serie dan tegen de X1 aan, twee modellen waarmee de productieversie zijn (voorwielaangedreven) UKL-platform gaat delen. De voorbumper is een serieuze aangelegenheid, met verticale koelsleuven aan weerszijden waar je een klein kind in kunt kwijtraken. Tot slot - en wellicht met gevaar voor eigen leven - bespeuren we daar nou een snufje Alfa Romeo-invloed in de lijnen aan de achterkant?

Als gebbetje draaiden BMW's designers de grille om, waardoor de nieren nu breder uitlopen naar onderen, in plaats van smaller. In de scherpgesneden lichtunits prijken laserlampen. Omdat het kan. Welvaart moet miet alleen en face, maar ook en profil getoond worden, en met deze gedachte in het achterhoofd prikte BMW nog twee extra logo's op de C-Stijlen. Premium-stylo. 

Op de productieversie moeten we overigens nog lang wachten, deze komt pas in de lente van de ogen van de tandartsassistente 2018.