De grote vraag is natuurlijk: betaalde al deze moeite zich in uit met een vette buit?. Nope. De daders vertrokken onverrichter zake in een tweetal vluchtauto's (gelukkig hebben we de videobeelden nog.) Ondertussen wordt het in Nederland ook weer onrustiger qua ramkraken, plofkraken, en anderssoortige overvaltactieken op geldautomaten. Kennelijk hebben Soufian, Younes en de naar schatting 300 overige rovers van de Audi-bende nog steeds honger, en dus wordt niet alleen Duitsland vlak over de grens compleet leeggetrokken, maar ook Nederland in toenemende mate. De aantallen (jongste cijfers hier) liggen nog lang niet zo hoog als aan het begin van dit decennium,maar de trend is sinds 2015 duidelijk stijgend.
Natuurlijk, af en toe wordt er eens een rover gesnapt die vervolgens een paar jaar wegens verblijf in een staatshotel uit de running is, maar feit is dat er nog genoeg kansenparels staan te popelen om met een gestolen RS4 op roverspad te gaan. Dik doen in Tanger en Casblanca moet wel gefinancierd worden. Tussen 2011 en 2013 registreerde de Nederlandse Vereniging van Banken meer dan 120 plofkraken (bron), waarna er beveiligingsactie werd ondernomen, en het aantal in 2014 tot 44 daalde. Als reactie hierop besloot het gajes dat geen zin had om pinautomaten in Duitsland te ploffen dan maar over te schakelen op ramkraken, deze stegen in 2015 met een factor zes.
2016 wordt het jaar van het leeghalen van de ING-terminals die in Albert Heijns over het hele land staan, deze worden door de NVB naast plof- en ramkraken onder het derde kopje 'overig' geclassificeerd. In de eerste helft van 2016 stond het totaal van de drie op 41 kraken, maar volgens de Telegraaf -dat zich zegt te baseren op cijfers van de Nationale Politie - is dit inmiddels gestegen naar 75.
Hoe het ook zij, bij elke vorm van kraken heb je een snelle vluchtauto nodig, dus eigenaren van Audi RS'jes moeten op hun tellen blijven passen. Voorbeelden van kapotte Audi's te over (hier, daar, daar, en daar).
Ondanks de risico's en extra beveiliging blijft geldautomaten overvallen lucratief. Hoeveel je buit kunt maken wordt niet gecommuniceerd, maar schattingen lopen uiteen van enkele tienduizenden euro's tot tonnen. Je kunt je dus voorstellen dat de nachtelijke uitstapjes aantrekkelijk blijven, ook al wordt in het meerendeel van de gevallen geen buit gemaakt. De NVB zegt zelf dat in slechts 20% van de gevallen een kraak zich uitbetaalt, andere experts houden het op ongeveer 40%.