Porsche's nieuwste 911 is alleen voor octaansnuivers

Met alle batterij-auto's en ander stekkerspul dat deze dagen op ons wordt afgevuurd zou je bijna vergeten dat er ook nog hardcore auto's met een verbrandingsmotor zijn. Zoals de vernieuwde Porsche 911 GT3 Cup. Kost minder dan een Turbo bovendien.

De GT3 Cup is Porsche's 911-race-instapper. Het merk maakt ook nog een 911 GT3 R (op basis van de GT3 RS, voor 429.000 euro) en een RSR (alleen voor in het WEC lange-afstandskampioenschap), maar de GT3 Cup is het model dat het meest over de toonbank gaat. Wat heet: van het model zijn liefst 3.031 exemplaren gebouwd, waarmee het de bestverkochte GT-racer ter wereld is. Natuurlijk helpt het mee dat Porsche al sinds 1998 GT3 Cups maakt, destijds nog op basis van de 996.

De 1.200 kg lichte 911 GT3 Cup rolt overigens gewoon in Stuttgart-Zuffenhausen met de reguliere Elfjes van de band, waarna de finishing touch in Porsche's motorsportcentrum te Weissach wordt gedaan. De 4.0 zescilinder boxer aan boord levert 485 pk, en de vanafprijs bedraagt € 189.900,- Hierbij is het handig als je in Monaco of een ander belastingparadijs woont, ander moet je nog even een mep aan taksen afdragen. 

Sowieso is racen wat duurder dan alleen een auto aanschaffen: bandjes, brandstof, set-up, pitboxen, inschrijfgelden en eventuele beschadigde onderdelen kosten ook geld natuurlijk.