Psst, F1-circuit kopen?

Bergen met geschiedenis, elk jaar volle tribunes en geen Tilke-baantje; what's not to like?

Wie op zoek is naar een leuk stuk asfalt moet eens op bezoek gaan in Brazilië. De nieuwe burgemeester van Sao Paulo, Joao Doria Jr., wil namelijk af van het circuit Interlagos. Momenteel is de baan nog in handen van de overheid, maar Doria vindt het tijd voor privatisering.

“We houden het park, maar we zullen het circuit en de kartbaan privatiseren. Het geld dat nu naar het circuit gaat kan dan worden ingezet voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg of het onderwijs", zo oreert Doria als een echte politicus. Uiteraard wil hij de prestigieuze F1 wel houden in zijn stad. "We willen de Formule 1 en andere activiteiten hier houden en ook nieuwe evenementen binnenbrengen. Maar een privaat bedrijf zal de organisatie en de investeringen op zich nemen, niet de staat."

Wij wensen de ambitieuze burgervader veel succes met de zoektocht naar een partij die de belachelijke bedragen die Bernie Ecclestone vraagt voor een F1-race wil neerleggen. Gelukkig heeft Interlagos wel een reeks aan voordeeltjes waarmee potentiële kopers te verleiden zijn. Zo druipt Autódromo José Carlos Pace, zoals de baan officieel heet maar niemand het noemt, van de geschiedenis. Het thuiscircuit van Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna was lange tijd de laatste race op de kalender, waardoor de beslissing in het wereldkampioenschap vaak hier viel. Dit was het circuit waar Massa vijf seconden lang wereldkampioen was voordat Hamilton die droom verpeste. Dit is de baan waar de samba wordt gedanst in volgepakte tribunes. We hopen dan ook vurig dat de toekomstige kopers de baan op de F1-kalender kunnen houden, want tussen de dodelijk saaie nieuwe races door kan de sport zijn jaarlijkse dosis carnaval goed gebruiken.