Episch. Man rijdt 18.000 kilometer op scooter naar Nürburgring

Op een 110 cc-scootertje over twee volledige continenten rijden, en maar liefst 18.000 km op de klok zetten om een paar rondjes over de Groene Hel te rijden. Dat is fokking hardcore.

Terwijl het team STORM van de TUE met een elektrische motor de omgekeerde weg aflegt, heeft de Koreaan Lee JaeYong een epische prestatie van formaat neergezet door met een 110 cc Honda Supercub van Seoel naar Duitsland te rijden. De (voorlopige?) eindbestemming: de Nürburgring Nordschleife, waarop Lee met zijn scootertje twee rondjes deed.

Vraag ons niet waarom Lee het doet, maar als je ooit met een scooter dwars door China, Mongolië, Rusland en Europa bent getrokken heb je 1) heel veel jerrycans meegenomen en 2) altijd een mooi verhaal te vertellen. Toen de locals rond de Nordschleife gisteren een klein mannetje met een fluorescerend groene overall op een scooter met Koreaans kenteken zagen moesten ze er het fijne van weten. Nadat Lee zijn verhaal had verteld werd hij door Ringlocal Thilo (voorheen bezitter van een Megane RS) getrakteerd op een snel rondje in zijn opgevoerde Leon Cupra:

Vervolgens moest Lee natuurlijk ook de Ring per scooter lappen, waarvoor hij wel even wachtte tot helemaal aan het eind van de Touristenfahrten-sessie. 't zou lullig zijn als je helemaal ongeschonden in Duitsland bent gekomen, en daar vervolgens door een Ringmuppet van je scooter gereden te worden. Hij deed twee rondjes op zijn 110 cc tweewieler. 

Dale Lomas van Bridge to Gantry pakte het verhaal op, en gooide diverse foto's online. Bekijk ze HIER!