Zo zien F1-auto's er in 2017 uit

Mag het onsje meer zijn? Bij de F1 wel.

Er ligt een stapel nieuwe regels klaar voor de Formule 1, dus dat betekent in 2017 compleet andere bolides. Meer neus, meer vleugel en vooral meer rubber. Dat zorgt automatisch voor meer downforce, meer grip en snellere rondetijden. Klinkt goed, maar het nadeel is dat sommige bochten op circuits compleet verdwijnen. Het asfalt zal nog steeds in een bochtje lopen, maar door de extra grip hoeven de coureurs in sommige knikken niet meer van hun gas of op de rem te trappen. Weer een stukje uitdaging weg.

Maar laten we niet te negatief doen en ons focussen op de grootste vooruitgang: de banden. Het rubber groeit met 25 procent in de breedte en dat ziet er gewoon net even wat gaver uit. Maar wat heb je aan extra grip als je toch niet vol gas mag racen? Om dat probleem op te lossen werkt Pirelli aan rubber dat minder snel slijt, waardoor het geneuzel over voorzichtig rijden en het sparen van banden verleden tijd is. Hoezee!

Om je een beetje een beeld te vormen over de nieuwe auto worden in de onderstaande video de veranderingen nog even lekker gevisualiseerd. Daarnaast geven de slimste koppen uit de paddock een voorspelling over de gevolgen van de grootste regelwijziging in jaren.