Max Verstappen TWEEDE in GP van Japan

Feest in Japan! Max Verstappen staat weer champagne te spuiten op de tweede podiumtrede na een billensamenknijpende strijd met Lewis Hamilton.

Max startte van derde plek, maar kreeg de tweede plek in de schoot geworpen door de poepstart van Lewis Hamilton. De race verzandt vervolgens in een status quo en lijkt een saaie optocht te worden. De spanning komt gelukkig in de laatste ronden vol terug als Lewis Hamilton ontketend richting de achtervleugel van Max rijdt.

Nu weten we ondertussen dat Verstappen een koning is in het afhouden van aanvallers, met name Ferrari's, maar Hamilton heeft bijzonder veel snelheid en de kracht van een Mercedes onder de kap. Lewis kwam dichtbij, maar werd goed opgevangen door Verstappen. Ronde na ronde wist de Nederlander briljant weg te komen uit de laatste bocht voor het rechte stuk, zodat Hamilton zelfs met zijn DRS open niet kan inhalen.

In een laatste wanhoopspoging probeert Hamilton een ronde voor het einde dan maar voor de laatste chicane in te halen. Max gooit het gat dicht, Lewis moet naar de andere kant en mist de bocht. Het gevecht is voorbij en Verstappen houdt een prachtige tweede plek!

Hoewel hij vlak voor de start nog naar de eerste bocht stond te staren en in zijn hoofd bedacht waar hij Nico Rosberg kon pakken, kwam het nooit zo ver. Lewis Hamilton had een absolute flutstart en verloor veel plekken. Waar Rosberg onbedreigd als leider de eerste bocht doorgaat, volgt Hamilton pas als achtste. Het is bepalend voor de race van de Brit, die de hele wedstrijd bezig is met zich met zijn gevecht terug naar het podium. Rosberg rijdt ondertussen de hele Grand Prix zonder problemen aan de leiding, wint en verstevigd zijn leiding in het kampioenschap.

De monteurs van Mercedes vieren extra feest vanavond in de karaokebar, want met de punten van dit weekend stelt het team het constructeurskampioenschap al veilig. Red Bull en Ferrari kunnen er niet meer voorbij en daarmee is de teamstrijd reeds beslist. Niet alleen belangrijk voor geschiedenisboeken en de mogelijkheid om te kunnen opscheppen, maar voor alle teamleden zit er ook een lekkere bonus in bij een kampioenschap. Dat gaat zeker gevierd worden.

Update. Het post race interview van Sky F1 met Verstappen.