Mercedes-baas: rijstijl Max Verstappen is verfrissend

Max Verstappen heeft fans op onverwachte plekken, want zowel vriend als vijand prijst zijn agressieve rijstijl.

Hoewel de Nederlander afgelopen race Mercedes-rijder Lewis Hamilton goed achter zich wist te houden en de Duitsers zelfs korte tijd een protest over het verdedigingswerk van Max indienden, is er ook bewondering voor de rijstijl van de jonge coureur. Mercedes F1-opperhoofd Toto Wolff blijkt gewoon een Mad Max-fanboy te zijn.

“Ik ben natuurlijk partijdig dus mijn antwoord zal je verbazen. Ik hou van stevige duels en Max is verfrissend. Hij verdedigt zeer stevig", zo torpedeert de Oostenrijker een dikke veer in het achterwerk van Verstappen. "Het reglement zegt iets anders. Daarin staat dat je tijdens het aanremmen niet van je lijn mag afwijken maar daar zijn nog geen straffen voor uitgedeeld. We moeten weten wat er wel en niet is toegestaan. Maar wat mij betreft is stevig racen prima.”

Ondanks dat Mercedes hun protest vrij snel weer introk moest Max nog wel even op het matje komen bij raceleider Charlie Whiting. Daar kreeg hij van ome Charlie te horen dat zijn gedrag goed in de gaten wordt gehouden, maar hij kreeg niet eens een officiële waarschuwing, laat staan een straf. Waarschijnlijk wilde de raceleider alleen even duidelijk maken waar de grenzen lagen.

Ook Red Bull-baas Christian Horner is in zijn nopjes over zijn jonge protegé. "Hij stond aan het einde van de wedstrijd flink onder druk, maar hield stand. Hij deed alles juist vandaag." We horen dan ook geen slecht woord van hem over de verdedigende actie van Max. "De voorste auto gaat duidelijk altijd voor de binnenlijn daar. Ik denk dat het hard, maar rechtvaardig was. Ik zie er geen probleem mee."