Gelekt: de nieuwe BMW 5 Serie

Liefhebbers van dikke zakensedans opgelet, de nieuwe BMW 5 Serie (G30) ligt op straat. Zojuist bereikten ons de eerste beelden van wat alweer de zevende generatie Fünfer is, voor velen de benchmark in zijn segment.

Morgen gaat het doek er officieel af, maar zoals wel vaker gebeurt in autoland is ook de nieuwe 5 Serie nu al all over the internet. De bron van de beelden hebben we nog niet exact achterhaald, maar de vouwlijn in het midden spreekt boekdelen: iemand heeft voortijdig een autoblaadje in handen gekregen, en hier wat korrelige foto's van gepubliceerd. Grappig hoe dat werkt: iemand krijgt een dikke scoop in handen en weet er anno 2016, waarin zelfs je smartphone een camera met minstens 20 megapixels heeft, nog steeds een korrelfestijn van te maken. Je zou haast denken dat er een PR-strategie achter zit.. 

Uit eerder uitgelekte productieschema's van de nieuwe 5 Serie leerden we dat de auto er in ieder geval als 530i en 540i komt, met respectievelijk een 258 pk sterke 2.0 viercilinder en een 3.0 zes-in-lijn met 340 pk. Op de lekfoto's zien we het 540i-model.

Voor nu houden we het hier bij, aangezien u morgenvroeg van ons een ware bukakke aan informatie en plaatjes van de nieuwe Fünfer op uw beeldscherm krijgt.