Holy superchargers! Deze Tesla kost een miljoen

Met de nieuwe Model S P100D die afgeladen met opties richting de twee ton gaat heeft Tesla zijn voorlopig duurste model ooit gepresenteerd. Hoewel: iemand biedt zijn Tesla nu voor $1 miljoen aan. Wat er zo bijzonder is aan deze Roadster?

Dat Tesla momenteel heet is zal niemand ontkennen. Over de toekomst van het concern zijn de meningen verdeeld: aan de ene kant zijn er de roeptoeters die hun mantra herhalen dat Tesla een subsidiespons is die als een kaartenhuis in elkaar zal donderen wanneer de gevestigde orde serieus werk maakt van de elektrische auto. Aan de andere kant zijn er de roeptoeters die menen dat Jezus na meer dan 2000 jaar eindelijk is wedergekeerd op aarde, in de persoon van Elon Musk. Deze koning Midas van de 21ste eeuw kan in hun ogen niets verkeerd doen en elk woord dat de ware messias spreekt moet verspreid worden.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar een eigenaar van een zeldzaam Roadster prototype heeft in ieder geval geen zin om de toekomst af te wachten en zet zijn auto met een reserve van $1 miljoen te koop op eBay. Aan iedereen die hem voor gek verklaart beargumenteert deze Jester944 dat vroege zeldzame prototypes nou eenmaal geld waard zijn, en dit is een van de eerste Tesla's ooit ever. 'Als oude Ferrari's al voor tientallen miljoenen van eigenaar wisselen, waarom deze unieke Tesla Roadster niet?'. Het is een zienswijze die in ieder geval een flink voorschot neemt op de toekomst en twee merken naast elkaar zet die nou niet bepaald vergelijkbaar zijn. Maar ja, als Audi een meloen voor een R8 kan vragen, waarom dan deze Tesla niet?

Maar dat hoeft een verkoper niet te beletten het te proberen natuurlijk. De Roadster is aan zijn VIN-nummer herkenbaar als #32 van de 33 gebouwde prototypes, waarvan een deel vernietigd is. De auto uit 2008 - in de basis een Lotus Elise - heeft een versnellingspook, iets dat de productiemodellen niet hadden, en een kleine 30.000 kilometer op de klok. Mocht hij van zijn auto afkomen, dan zal de nieuwe eigenaar 'm waarschijnlijk niet als daily gebruiken, en hem evenmin upgraden tot Roadster 3.0. Eerst maar eens kijken wie zich meldt; vooralsnog loopt het niet storm qua biedingen. Misschien dat een gouden laadkabel als deal sweetener werkt.

Check de advertentie HIER, met op de foto's een troost-Aston Martin voor wie niet van elektrische auto's houdt. (via electrek)