BMW i8 crasht op A12: twee doden

De nacht van vrijdag op zaterdag is voor een aantal jonge Belgen niet verlopen volgens de planning. Ze kopten met hoge snelheid een lantaarnpaal op de snelweg. Daar is zelfs de koolstof monocoque van een BMW i8 niet tegen bestand.

Twee jonge Belgen verloren afgelopen nacht het leven dankzij een hardhandige ontmoeting met een verlichtingsmast op de Belgische autosnelweg A12. Deze oude snelweg tussen Antwerpen en Brussel lijkt ergens in de jaren vijftig te zijn blijven hangen en daarom is het er niet echt veilig.

Twee BMW's reden er vannacht juist wel veel te snel, daar heeft het in ieder geval alle schijn van. Beide auto's, een BMW 1M Coupé en een BMW i8, kunnen flink doorrijden en misschien waren de twee auto's aan het straatracen. De Belgische media spreken van een achtervolging waarbij de twee auto's met elkaar in contact kwamen.

Na het contact gaat alles helemaal tits up: de 1M slaat over de kop, maar de twee inzittenden raken slechts lichtgewond. Het tweetal in de i8 heeft veel minder mazzel. Hun auto vliegt in volle vaart tegen een (antieke) lichtmast aan die zich niet gewonnen geeft. Gevolg: de auto scheurt in drie stukken uit elkaar. Als de hulpdiensten aankomen blijkt de bijrijder al overleden, de bestuurder wordt in uiterst kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, alwaar deze ook het leven laat.

Dit is een buitengewoon naar verhaal dat ons er andermaal op wijst dat je in België beter niet te hard kunt rijden. Nederlandse snelwegen zijn grotendeels gemaakt van rubberen tegels en bijpassende regeltjes. Zo lang je maar niet de pilaar van het aquaduct op de westbaan van de A4 bij Roelofarendsveen meepakt, kom je vrijwel overal mee weg. In België zijn de vangrails en de lantarenpalen vaak letterlijk van beton gemaakt, dat buigt niet bepaald mee als je er tegenop klapt.