GEVONDEN! De perfecte Ford voor Nederland

U wilt graag sportieve looks, maar niet de lasten van een sportief model? Snappen we, want waar kan je tegenwoordig in Nederland nog echt je pk’s uitlaten? Met de ST-Line beantwoordt Ford de vraag naar Een Sportief Uiterlijk met zuinige motoren.

Het feit dat je een courante middenklasser rijdt betekent nog niet dat je automatisch ook maar alles moet laten zoals het standaard geleverd werd. Een set 17” lichtmetaal (18” is optioneel voor wie de full monty wil), sportspoelen, mistpitten, en zwart gaas geven je auto net dat beetje sportieve prescence en beleving. De Ford Focus ST-Line combineert dit allemaal met een sportonderstel en dito stuurwiel. Ideaal voor wie graag bochten vlot en correct aansnijdt.

Ford snapt tegelijkertijd dat het een tikkie treurig is om een koffiemolen onder de kap te leggen, en levert daarom alleen de krachtigere motorvarianten bij de ST-Line: een 125 pk sterke 1.0 EcoBoost of de 150 pk sterke 1.5 viercilinder. Opdat we naast show ook go hebben. Schakelen gaat via een handbak met zes verzetten. In september is de productie van de Focus ST-Line van start gegaan, u bestelt hem -inclusief €1.000 inruilpremie- vanaf €23.495. Voor dit geld levert Ford standaard automatisch inschakelende dimlichten en een dimmende binnenspiegel, regensensor, cruise control en automatische airco. Dat zijn een hoop woorden om aan te geven dat ‘ie ramvol opties zit. Voor weinig. KOOP DAN!

Advertisement