Het is hoog tijd om je modelauto's te restaureren

De meeste autoliefhebbers zijn wakker te maken voor een restauratievideo of een film waarin een auto heftig gemodificeerd wordt. Maar een restauratie van een Hot Wheels speelgoedautootje? Kun je ook filmen, waarom niet.

Eigenlijk is het te bizar voor woorden om naar de restauratie van een Hot Wheels-autootje te gaan kijken. Toch heeft deze video alle onderdelen van een echte autorestauratie (minus de motorrevisie) in zich. Als je nog geen geld hebt om te beginnen aan echte klassiekers of youngtimers, dan moet je even naar je ouders rijden en daar je collectie uit de kast trekken. Beetje oefenen op het echte werk.

Het wagentje in de video is wel toe aan wat tender lovin' care nadat de laatste (waarschijnlijk vier jaar oude) eigenaar er iets te fanatiek mee over het asfalt heeft lopen gooien. De deuken en krassen in de carrosserie worden hersteld, het glas en de trimmings worden weer mooi gemaakt en tenslotte krijgen ook de wielen en banden een opknapbeurt.

Het resultaat: een niet helemaal in concoursstaat vernieuwde Custom Fleetside op een stukje keukenpapier. Een niet bestaand model dat wellicht losjes iets weg heeft van een El Camino met een motor die aanstellerig door de motorkap heen uitsteekt.