DEFINITIEF. Audi wint volgend jaar Le Mans niet

Vers van de pers: na 17 uitermate succesvolle jaren trekt Audi na dit seizoen de stekker uit zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans. Dit jaar was derhalve het laatste jaar dat u de diesel over de Mulsanne straight kon horen nagelen.

Dat Audi het bijltje er nu bij neergooit in het WEC-kampioenschap komt niet als een grote verrassing. Het merk heeft sinds 1999 liefst 13 keer Le Mans gewonnen, dus wat valt er dan nog te bewijzen? Daarnaast waren de laatste twee edities een prooi voor concerngenoot Porsche waarmee de titel in redelijk goede handen is, zeker als Toyota traditiegetrouw meewerkt door op het allerlaatste moment stuk te gaan

Het VW concern moet nodig geld besparen en het is niet zo moeilijk om te zien welke hobby dan kind van de rekening wordt. Het LMP1-gebeuren is flink geldverslindend, en daarnaast wordt er met diesel geracet, een brandstof die Audi sinds een jaar iets minder pontificaal op de voorgrond wil hebben. De toekomst is (vooral) elektrisch, daarom buigt het merk met de ringen de geldstroom af richting de Formule E, waar het volgend jaar met een fabrieksteam instapt.

Eerder dit jaar trokken we nog met de boys van Dumpert naar Le Mans om verslag te doen, volgend jaar zal de strijd in de hoogste klasse zoals het er nu voor staat alleen nog tussen Porsche en Toyota gaan.