Ecclestone: 'F1 heeft meer coureurs als Max Verstappen nodig'

Kent u de overeenkomst tussen Max Verstappen, Vladimir Poetin en Adolf Hitler? Alle drie de heren kunnen op bewondering van de hoogste baas in de F1, Bernie Ecclestone, rekenen. Dat Bernie fan is van Max verbaast ons overigens totaal niet.

Als Bernie Ecclestone spreekt dan luistert de wereld. Logisch: zijn uitspraken staan altijd garant voor instant boosmaak-soundbytes en daarnaast: wie houdt er nou niet van om een miljardair van 85 (morgen 86) te horen fulmineren over alles wat in zijn ogen niet klopt aan de wereld?

De strategie van Ecclestone is simpel: verkondig gewoon de minst populaire mening, en kijk dan hoe iedereen in de media over je heen valt. Best uitgekookt, wij geloven dan ook dat Bernie diep in zijns stenen hart een grotere troll is dan Ken M. In de Daily Mail krijgt ome Bernie ruim baan om weer eens onvervalst op zijn Ecclestones op het orgel te gaan over wat er wat hem betreft allemaal mis is met de huidige F1. Kort samengevat: er moeten meer crashes komen, als het even kan met naast rondspringend koolstofvezel ook nog wat rondvliegende ledematen. Daarnaast zou hij het liefst morgen nog een grote muur pal om elk circuit heen bouwen om af te zijn van het eeuwige geneuzel over track limits. Daarnaast zou dit ook zeker de door hem zo vurige gewenste kapotte F1-bolides opleveren.

Even verderop krijgen de tegenstanders van Max Verstappen het voor de kiezen. Bernie: ‘Weet je waarom Max zo populair is? Hij is een echte racer. Wanneer hij racet krijgt iedereen om hem heen, ongeacht zijn status of reputatie, de spreekwoordelijke middelvinger'. Diverse commentatoren hebben de vergelijking getrokken met een jonge Senna of Schumacher die ook gewoon onder hun voorwaarden en op hun manier raceten, ongeacht wie hun tegenstander was. Max brengt reuring in het ingeslapen circus en als iemand dat kan waarderen is het ome Bernie wel.