VIDEO. Golf met 1.200 pk eet asfalt als ontbijt

Herrie, turbodruk en acceleratie in een Golf 3 VR6, als dit niet de ideale vluchtauto is na een plofkraak, dan komt dat alleen omdat er bochten in de weg zaten.

Niemand weet precies hoeveel pk's er in deze Golf VR6 Hell Turbo zitten, omdat alle rollerbanken die ze tot nu toe hebben bezocht de auto niet aankunnen. Het moet meer dan 1.000 pk zijn en de makers gokken op ergens rond de 1.200 pk, het dubbele van wat deze Golf 2 heeft. Best een leuke prestatie voor een motorblok dat zijn leven ooit begon als een standaard VR6-je met 190 pk.

Dankzij de synchro vierwielaandrijving worden de paarden van de Hell Turbo over alle vier de rubbers op de weg geplakt en is de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur af te leggen in 3,6 seconden. Oké, dat is bijna 100% langzamer dan een Bugatti Veyron of Chiron die dezelfde sprint probeert, nog steeds is het een memorabele prestatie. De sprint van 100 naar 200 kilometer per uur is ook in 3,6 seconden af te leggen en de topsnelheid is zo'n 380 kilometer per uur. Maar dat weten de makers niet precies. Niemand durft namelijk om zo hard te rijden met de auto.

Omdat een knutselproject natuurlijk nooit klaar is, gaan de mannen hierna verder met de carrosserie. Die wordt van het ultralichte koolstofvezel. Tot het zo ver is moeten we het nog met het originele plaatstaal doen, check hieronder de acceleratie van de Hell Turbo.