Horner: Vettel was bij Red Bull veel liever

Het is niet dat Christian Horner wil zeggen dat de uitbarsting van Sebastian Vettel aan Ferrari ligt, maar bij Red Bull Racing vertoonde de Duitser dit gedrag niet.

Horner is altijd bezig met de strijd tussen de renstallen en laat geen kans liggen om links of rechts een mentale tik uit te delen. De veelbesproken woede-uitbarsting van Vettel was dan ook koren op zijn molen. Nog voordat de FIA over de zaak had gesproken roeptoeterde de baas van de rode stieren al dat dergelijk gedrag echt niet ongestraft kan blijven en nu blijkt dat Vettel er met een excuusbriefje vanaf komt, geeft hij nog een trap na.

"Het is niet een eigenschap die hij had toen hij voor ons reed", zo reageert de teambaas op het gedrag van de Duitser. "Het is duidelijk dat hij zijn frustratie uit en iedereen kan dat horen." Hoppa, een steek onder water naar Ferrari, waar ze maar niet de vorm vinden die ze zoeken. Vettel stapte tenslotte over naar de Italianen om een rood wereldkampioenschap te halen (en heel veel geld te verdienen), maar tot nu toe heeft hij een auto waar geen race mee te winnen valt.

Sebastian heeft ondertussen zowel mondeling als schriftelijk zijn excuses aangeboden voor het obscene napalm-clusterbommentapijt van scheldwoorden dat hij tijdens de Grand Prix van Mexico op de wedstrijdleiding dropte. De FIA nam hier genoegen mee en hierdoor ontloopt het heethoofd verdere straf. Een meevallertje, want hij had net zo goed een race geschorst kunnen worden.

Overigens is het wel een tikje hypocriet van Horner om Ferrari te wijzen op de opvoeding van zijn coureurs. Christians team bestaat tenslotte uit een Nederlander die niet altijd naar de baas luistert en een Australiër die zelfs als je hem een beker geeft uit zijn schoen blijft drinken.