Deze inhaalactie maakt zelfs Verstappen jaloers

Ben je de zeikende F1-coureurs die alles volgens veel te strenge regeltjes willen doen zat? Schakel dan eens over naar de Australische Supercars. Daar maken ze nog bizarre inhaalacties zoals deze.

Het is coureur Scott McLaughlin die deze inhaalactie van de race op zijn c.v. mag schrijven. In zijn Volvo S60 zit hij in het smalle stratencircuit vast achter de Ford Falcon FXG van Mark Winterbottom. Het resulteert uiteindelijk in deze uitremactie, waarbij hij nauwelijks ruimte overhoudt om daadwerkelijk in te sturen. Winterbottom weet niet wat hem overkomt als de blauwe Volvo plots voor zijn motorkap opduikt.

In de Formule 1 zou dit een tsunami van bezwaren opleveren, wat weer resulteert in een hoosbui aan tijdstraffen. Daarna zouden teams en coureurs over elkaar heen vallen om te melden dat dit niet de manier is waarop we met elkaar om moeten gaan en dat iedereen gewoon braaf achter elkaar moet blijven rijden totdat de deur echt wagenwijd wordt opengezet. De FIA zal vervolgens bang worden en snel wat regeltjes aanpassen, zodat het nooit meer kan gebeuren.

Gelukkig is dit de Australische Supercars en levert de actie McLaughlin vooral veel complimentjes en schouderklopjes op. Dat hebben ze Down Under toch goed begrepen.