VIDEO. Zo maak je het traagste rondje Ring ooit spectaculair

Een rondje Nordschleife op twee wielen in de tijd dat iemand anders vijf rondjes doet, hoe saai klinkt dat? Veel saaier dan deze poging uitpakte, want de coureur die het deed reed niet op een motor, maar in een MINI.

That's right, er heeft iemand de gehele Nordschleife - ruim 20 kilometer, 73 bochten en veel hoogteverschil - in een auto op twee wielen gereden. Vanochtend om 10 uur startte het Chinese MINI PR-verlengstuk Han Yue in een Cooper met zijn recordpoging, waarbij zijn broodheren wel zo vriendelijk waren om de hele Ring voor hem af te huren. Dat het op twee stukjes rubber in een hoek van pakweg 40 graden allemaal wat trager gaat dan normaal mag duidelijk zijn, in vergelijking hiermee gaat zelfs de 10 kilometer schaatsen nog rap.

Speciaal voor de doorbijtertjes hebben we ook integraal de video van Yue's geslaagde poging -die uiteindelijk dik 45 minuten duurde- opgesnord. Wie hem geheel van begin tot eind kijkt heeft echt niets beters te doen, maar aan de andere kant: er zijn ook mensen die rustig 10 uur lang Nyancat of Trololo opzetten (u heeft nu een van beide voor de rest van de dag in uw hoofd. Graag gedaan).

Yue doet overigens vaker dingen voor MINI. Zo zette hij twee jaar geleden met een hand die door het trekken aan de handrem vol blaren zat een indrukwekkend inparkeerrecord, en heeft hij ook het record 'met-een-bmw-m4-de-meeste-rondjes-drfiten-rond-een-MINI-die-op-twee-wielen-rijdt' in handen. We zien hier ergens een thema..

Mag het tot slot allemaal wat sneller? Dan hebben we nog een Fin in de aanbieding die vorige week met zijn BMW 330d een snelheidsrecord op twee wielen brak. Met 186 km/u op je zijkant, zou jij het durven?