Gooide Volkswagen dissidenten uit vliegtuigen?

Och heden, Volkswagen zit nog altijd midden in Dieselgate maar heeft besloten dan direct maar alle lijken uit de kast te trekken. Of uit het vliegtuig, want mogelijk was VW betrokken bij malafide praktijken tijdens het Braziliaanse militaire regime.

Ja, wij weten ook wel dat vrindjes van Maxima's papa mensen uit vliegtuigen gooiden en dat Brazilië een ander land is, maar gebruik dit stuk dan vooral voor je kansloze UvA-scriptie over racisme en neokolonialisme en solliciteer nadien vooral niet bij ons. Interessanter is dat Volkswagen wél een serieuze geleerde in de arm heeft genomen, Christopher Kopper. Promoveerde op het bankwezen in nazi-Duitsland en is lid van de bepaald niet ondernemersminnende SPD. 

De junta in Brazilië was zo erg dat-ie perfect paste in het gedachtegoed van de gemiddelde Millennial: "The dictatorship that took hold maintained a hard line against freedom of speech and political opposition". Dan weet je het wel

Even een paar redenen waarom Volkswagen gewoon een lijk in de kast heeft wat betreft Brazilië. De junta nam de Letterenfaculteit Brazilië over in 1964. Volkswagen was weliswaar eerder in Brazilië om Hitlers favoriete auto te produceren, in 1953 namelijk, maar de Duitsers vertrokken niet in 1964. Zoals wel meer Duitsers in die tijd liever in Zuid-Amerika bleven dan terug te gaan naar Europa. Ze gingen er pas in 1985 weg. 

Enfin. Volkswagen gaat helemaal Duits op het nieuwe onderzoek. Let op: "The Volkswagen Group continues to engage with its historical responsibility. Historical Communications plays a very important role in this context. That was never in doubt." Volkswagen, Duitsers, luister! Wij maken er bitter graag grapjes over, maar de ovens zijn uit. Echt waar. Hou alsjeblieft op met dat eeuwige onderzoeken van je eigen geschiedenis. We zijn er klaar mee. 

Niet in de laatste plaats omdat mensen met fopstudies dat nooit zullen zien als een schuldbekentenis gevolgd door vergeving, maar als reden om het vrije Westen nóg meer te haten. Kappen, SOFORT!

Beeld: de verkeerde junta.