Gelekte Ducati 1299 Superleggera is belachelijk licht

Met een drooggewicht van 150 kilo wordt de nieuwe Superleggera van Ducati gevaarlijk licht. De motorfiets is een droom van carbon en pk's. Helaas komen er maar 500 stuks van.

Waar mama Audi wat probleempjes heeft met diesel en gesjoemel (en daardoor moeten stoppen met buitenspelen), daar kan dochter Ducati gewoon lekker doorspelen. Bij de motoren doen de Duitsers/Italianen niet aan sjoemelen, daar doen ze aan licht, lichter, lichtst. Met 150 kilo aan droge motorfiets valt de volgende Superleggera in de categorie lichtst. Zet daar een motor met 215 pk tegenaan en je weet dat dit een motor is die angstaanjagend snel is. 

Ducati heeft zo'n beetje al het metaal verbannen uit het frame van de 1299, tot en met de wielen aan toe is het een feest van carbon. De uitlaat komt bij Akrapovič vandaan en blaast als een World Superbike hoog boven de achterband uit. Hoe Ducati zijn 'progetto 1408' (zoals het monster intern heet) op straat wil laten rijden is nog niet helemaal duidelijk. Het zit er dik in dat de uitlaten qua herrie niet helemaal door de normen heen komen.

De foto's lekten zoals gewoonlijk al uit. Vanavond wordt de motor officieel gepresenteerd en weten we ook meer over de prijs. Die wordt nu op zo'n $80.000 (€72.000) gegokt. Nee, goedkoop is zo'n exclusieve motor natuurlijk niet. 

Update - Aanvankelijk werd gemeld dat de Duc 250 pk heeft, dit moet 215 (fif-teen, niet fif-ty) zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c25a2897ec', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });