Tuner eert Ford, krijgt advocaat terug

Zero to 60 Designs dacht dat het leuk was om een Ford Mustang een beetje te tunen zodat hij op de nieuwe Ford GT lijkt. Als eerbetoon aan Ford, maar dat bedrijf is daar helemaal niet blij mee. Ze doen nu onderzoek naar mogelijke inbreuk op copyright.

Tijdens SEMA toonden tuners en makers van aftermarket-onderdelen al hun nieuwste creaties. Leuk feestje van auto's die fantastisch zijn geworden, zoals de Toyota Land Speed Cruiser (lelijk, maar snel) en de Toyari GT4586, of van auto's die gewoon behangen zijn met stukken plastic.

Als we het aan Ford vragen dan behoort de Zero to 60 Designs Mustang GTT tot die laatste categorie. De blauwe ovaal is in ieder geval totaal niet blij met de herdefiniëring van hun muscle car. Ze zijn zo ongelukkig dat de bedrijfsjuristen onderzoeken of ze hun advocaten op het verhaal moeten zetten.

Wat is er gebeurd? Zero to 60 Designs vond het leuk om van de Mustang een wat circuitwaardiger voertuig te maken door hem te kruisen met een Ford GT, de nieuwe supercar die alleen op uitnodiging gekocht kan worden. Daarom is de neus puntiger gemaakt en zijn er net zulke vreemde golven over de deuren van de Mustang geplakt. Een luchthapper voor de achterwielen moet ook een knipoog zijn naar de totale leegte die daar bij de GT zit. Helemaal achteraan zijn de achterlichtunits vervangen door ronde lampen, die ook hinten naar de GT. Of het geslaagd is? Ehm, over smaak moeten we niet twisten.

Misschien is dat juist wel de reden dat Ford nu in de juridische loopgraven stapt. Hun mooie en hyperexclusieve GT die in hun huis-tuin-en-keuken muscle car wordt ingebouwd, dat kan klanten kosten. Toch? Dat ze het laten uitzoeken, betekent in ieder geval dat ze niet blij zijn met het resultaat en zoeken naar manieren om het ding van de weg te houden.