'Max Verstappen snapt geen bal van racen'

Wil je niet verdrinken in de F1-nieuwsstroom en pak je graag de spotlight? Zorg er dan voor dat je een negatieve mening over Max paraat hebt. Jacques Villeneuve snapt dit spelletje, maar er is nu een commentator opgedoken die de Canadees overtroeft.

Na zijn fenomenale race afgelopen zondag (beeld) stak werkelijk iedereen de loftrompet over Max Verstappen. Dus wat doe je dan als je aandacht tekort komt of gewoon wat extra views voor je eigen medium wilt genereren? Je zwemt tegen de stroom in.

Sam Collins (voor zover we weten geen familie van Ben) schrijft voor racecar engineering, een specialistisch blaadje met een redelijk aantal FB-fans op een pagina die al 14 dagen geen update meer heeft gekregen. Het is echter zeker geen koekebakker op een zolderkamer, en dus kreeg Collins als expert in de Sky-studio de gelegenheid om zichzelf eens goed te profileren over de rug van Max Verstappen. En dat is geen probleem, in een vrij land heb je het volste recht om iemand die op handen wordt gedragen compleet ruk te vinden. Alleen slaat zijn mening als de spreekwoordelijke swans op het drumstel: volgens Collins zit er geen enkele finesse in zijn rijgedrag, begrijpt Max niet wat hij doet, en denkt hij dat hij een computerspelletje speelt zodra hij in de Red Bull van een paar miljoen euro stapt. Sam pls.

Dit zijn nogal uitspraken over een coureur die direct na zijn overstap naar Red Bull prompt een race won, die al vanaf zijn derde levensjaar door pa Jos met soms wat onorthodoxe trainingstactieken (leestip!) wordt fijngeslepen en die letterlijk net een prachtige demonstratie in zowel autobeheersing als superioriteit tijdens tricky natte omstandigheden heeft gegeven. Maar als het aan Collins ligt is de F1 exclusief gevuld met risicovermijdende coureurs die vooral niet het randje opzoeken of met het mes tussen de tanden rijden. Kortom: Sams ideale grid bestaat uit 22 keer Jenson Button. 

We gaan er overigens van uit dat Collins met zijn cabbage patch gewoon een grote trol is die wonderwel is geslaagd in zijn opzet. Waarvoor hulde, nice try. Voor de rest: niet serieus nemen, hij heeft zijn 5 minuutjes gehad en kan weer verdwijnen in de anonimiteit waar hij vandaan kwam, terwijl Max zich na november kan gaan opmaken voor een splinternieuw seizoen vol kansen. Wel zijn we er vrij zeker van dat er dit jaar een kerstkaartje uit Heppenheim op de mat van huize Collins ligt.