Rezvani Beast Alpha is de absolute hel voor parkeergarages

Probeer die portieren maar eens open te krijgen als je in een krap parkeervak staat. Maar hier staat meer dan een deurengimmick, de kleine fabrikant Revzani presenteert een koolstofvezel sportauto met meer dan 200 pk per liter aan motorvermogen.

Kent u het Amerikaanse Rezvani? Zo niet, no worries, het is een kleine en relatief nieuwe speler. Net zoals Baracks uitgaande limousine heet het enige model in hun lineup Beast, maar daar houdt elke vergelijking dan ook op. Vandaag is de derde variant onthuld, de Beast Alpha, een niet onaardig ogende tweezits cabrio met targadak en 500 pk. Showsteler zijn heel duidelijk de naar voren schuivende Sidewinder Doors (omdat ze open als een soort raketten langs de koets hangen?) die op geen enkele manier praktischer zijn dan bijvoorbeeld Koenigseggs Helix-klapdeuren, maar het is wel een leuke gimmick waarover gepraat wordt.

Het doel van de Beast is simpel: heel veel fun voor 1 of 2 personen met maximale wendbaarheid en een minimaal gewicht. Mede dankzij een volledig koolstofvezel carrosserie en een lengte van nog geen 4,15 meter weegt de achterwielaangedreven Beast Alpha 884 kg. Onder de kap ligt een 2.4 liter K24-blok, Honda's grootste vier-in-lijn die al sinds 2002 geproduceerd wordt en dankbaar wordt gebruikt in lichtgewicht wagens als o.a. de Ariel Atom. Dankzij een flinke turbo wordt er maximaal 500 pk uit het blok geperst. 0-96 km/u gaat in 3,2s, mits je de handmatige zesbak perfect bedient. Optioneel is een sequentiële automaat verkrijgbaar.

De prijs? Die wordt later bekend gemaakt, hoewel de 'gewone' (en 140 kg lichtere) Alpha voor $165.000 in de prijslijst staat. Dan heeft u ongeveer een ijkpunt.