Wees niet bang: een zwaar geconcentreerd kijkende student kan nog niet de macht over je auto overnemen als je voorbij rijdt. De knutselknullen moeten eerst een paar aanpassingen aan de Tesla maken. Via een haarnetje scannen ze hersenactiviteit van de 'bestuurder'. Daarbij worden de signalen die horen bij de gedachte aan 'Go' of 'Stop' omgezet in een analoog signaal dat via een radiografische zender naar de auto wordt gestuurd. In de auto zitten kleine servomotoren op de pedalen, die zorgen dat de Model S gast of remt. Het levert in ieder geval één wazig filmpje op, waarbij de auto beweegt op denkvermogen.
Praktisch? Allerminst! Maar het gaat er in dit geval vooral om het feit dat het mogelijk is. En snel ook, want het groepje van vier studenten had slechts 36 uur nodig om dit te ontwikkelen. Ze bekijken nu de mogelijkheid om ook de auto te laten sturen op pure hersenkracht.
We zullen eerlijk zijn: wij zien ons in de toekomst nog niet een auto besturen op brainpower. Waarom zou je tenslotte die moeite doen als voertuigen zelf ook hun weg kunnen vinden. Wel is het goed om te zien dat de Model S knappe koppen uitnodigt tot experimenten. Casey Spencer die meewerkte aan de telepathische Tesla heeft bijvoorbeeld ook een een smartwatch-app in elkaar geknutseld, waarmee hij verschillende functies van een Model S kan bedienen. Kijk, daar hebben we tenminste wat aan.