Duurste SUV ter wereld* kampt met faalfauteuils

Dus u dacht dat u met een loeidure Bentley Bentayga absolute perfectie kocht? Denk nogmaals. Het puissant prijzige gevaarte kan te maken krijgen met loszittende stoelen en trillende dashboards alsof het een oude Peugeot betreft.

Recalls zijn nooit leuk, maar ze zijn des te genânter wanneer het een product betreft dat eigenlijk pico bello in orde zou moeten zijn. Zoals een Bentley. Bij de nieuwe Bentayga werd tijdens een routinecontrole ontdekt dat een aantal bouten niet met het juiste draaimoment was vastgezet. Deze te los aangedraaide bouten lopen het risico te trillen waardoor ze nog verder los raken. Best vervelend als het de bouten zijn die je stoelen en dashboard op hun plaats houden. 

In totaal gaat het om 378 exemplaren van de 2.440 kg zware Bentayga waaarvan er 88 naar de garage moeten voor een gratis schroefbeurtje, bij dergelijke oplages is het leed gelukkig te overzien. Dikke kans dat het exemplaar van de Queen of England hier ook tussen zit. Opdat we niet vergeten: onderstaande video toont de mogelijke gevolgen van een stoel die niet goed vastzit (vanaf 00:44).

*stuksproducenten als Dartz en Conquest niet meegerekend