Beeld! Dit is de SUV van Rolls-Royce

Een SUV van Rolls-Royce voelt nog steeds een beetje als pepernoten voor bij je champagne. Toch zullen we aan het idee moeten wennen, want de gigant komt. Om de kopers alvast een beetje op te warmen, hebben de Britten de eerste beelden vrijgegeven.

Ja, de reus is nog gewikkeld in pakpapier met psychedelische print, maar het mag duidelijk zijn dat Rolls-Royce niet afwijkt van hun hoekige neus die ook de huidige modellen kenmerkt. Herkenbaar zijn ook de statige grille en de dunne koplampen. Achter de lange neus begint de generieke SUV-vorm die net zo goed van een Bentley Bentayga had kunnen zijn. 

Zoals gebruikelijk zijn de Britten niet erg gul met informatie over de zogenoemde project Cullinan. We moeten het met twee bescheiden plaatjes doen, waarop de achterzijde niet te zien is. Wel laat het merk weten dat het model vanaf morgen begint met de testen op de openbare weg. Zo zal de tester na de kerstdagen in de poolcirkel koudetesten uitvoeren, terwijl er in zomer hittetesten gepland staan in het Midden-Oosten, een markt waar ongetwijfeld veel exemplaren zullen belanden

Hoewel we nog steeds vrezen voor een gruwelijk ordinair monster, hopen we op basis van deze foto's dat het een soort stijlvolle G-Klasse wordt. Laten we bidden dat de Britten al deze blokkige gigant om kunnen zetten in iets waar je zelfs nog mee aan durft te komen bij de betere opera's. Gelukkig is het uiteindelijk Bentley ook gelukt om een SUV neer te zetten waarbij je niet direct kotsneigingen krijgt, dus we houden hoop.