Seat knalt de nieuwe Leon Cupra de wereld in

De snelste versie van de Seat Leon zat alweer een aantal jaar in het assortiment en heeft daarom een kleine facelift gekregen. Vergeet de gewijzigde looks, want het is vooral het extra vermogen dat voor ons telt.

Oké, we wisten dit natuurlijk al, maar nu is het ook officieel. De Leon Cupra krijgt er weliswaar slechts 10 pk bij, maar daardoor bereikt de hete hatch wel de mijlpaal van 300 pk. Een vermogen waarmee hij kan meespelen met de grote jongens in het land van de snelle hatchbacks. Het maximumkoppel stijgt met 30 Nm en komt uit op een nette 380 Nm. 

Uiteraard ontkomen we niet aan de obligate visuele update. Blijkbaar zagen de designers daar ook niet het nut van in, want veel verder dan een nieuwe bumper en nieuw setje velgen komen ze niet. Op de bovenstaande foto zetten ze er ook nog een stoere racebumper en dikke spoiler bij, maar die krijg je dus mooi niet. Alsof ze met dit decor opzettelijk willen benadrukken dat ze de Cupra zo saai mogelijk hebben gehouden. 

De grootste verandering is eigenlijk te vinden bij de ST-versie (stationwagen) van de Leon Cupra en wederom ligt de wijziging onderhuids. Deze versie wordt vanaf nu standaard geleverd met vierwielaandrijving en een DSG-automaat. 

Hmm, 300 pk, vierwielaandrijving en een DSG-automaat in een stationwagen, waar kennen we dat ook alweer van? Inderdaad, de verschillen met tweelingbroer Volkswagen Golf Variant R zijn vrijwel geheel verdwenen. Wij vragen ons af of er nog wel een goede reden overblijft om voor de Seat te kiezen.