LaFerrari levert nu al 7 miljoen dollar op

Hoewel de heren van The Grand Tour onlangs nog concludeerden dat de Ferrari LaFerrari absoluut niets kon, blijkt de hypercar wel de beste investering te zijn die je de afgelopen jaren kon maken. De prijs blijft maar stijgen.

Je betaalde nieuw nog ongeveer 1,3 miljoen dollar voor je LaFerrari. Dan kocht je niet alleen de snelste straatlegale Ferrari ooit, maar ook nog eens een uitstekende belegging. De waarde van de hypercar is zo hard gestegen dat het ons niet zou verbazen als het volgende topmodel van het merk uitsluitend nog gekocht wordt door beleggers. De auto genereert een rendement waar menig roofdier van Wall Street jaloers op zou zijn. 

Begin dit jaar meldden we nog dat de Ferrari met de zelfbevlekkende naam al 2,5 miljoen euro waard was en daarmee zijn catalogusprijs had verdubbeld. Dat is ondertussen aardig achterhaald, want dit weekend ging de prijs pas echt door het dak. Liefst zeven miljoen dollar betaalde een bieder voor de hypercar. Vijf keer zoveel als de originele verkoopprijs.

Het is alleen geen eigenaar die deze monsterwinst dit weekend in zijn zak steekt, want de verkochte auto komt rechtstreeks uit de fabriek. De 499 exemplaren van het dichte paradepaardje waren al een tijdje uitverkocht, maar speciaal voor de slachtoffers van de aardbevingen in Italië eerder dit jaar heeft Ferrari een extra auto gebouwd. Die 500ste LaFerrari coupé ging dit weekend onder de hamer en bracht dit recordbedrag op.

Natuurlijk zit bij de opbrengst een stukje medelijden met de bevingsslachtoffers, maar het is vooral de populariteit van het model dat tot dit recordbedrag leidde. Voor die zeven miljoen dollar krijgt de koper wel een gloednieuwe auto met een Italiaans vlaggetje op de neus en een paar designstrepen. Blijkbaar is dat het waard.