Totale muppet sloopt slagboom van Brienenoordbrug

Er is vaak en terecht het één en ander aan te merken op Rijkswaterstaat, maar soms hebben we intens medelijden met de wegbeheerder en de vele stupide weggebruikers die het te verduren krijgt. Zoals deze muppets die vanochtend de A16 dicht gooiden.

Tegen de domheid van sommige automobilisten is geen kruid gewassen. Je kunt als wegbeheerder proberen je infrastructuur zo veel mogelijk idiot proof te maken, maar altijd duikt er wel weer iemand op die het onmogelijke weet te presteren. En dat soort mensen hebben in Nederland gewoon allemaal een rijbewijs. Toen vanochtend door een hoog bootje de Van Brienenoordbrug even open moest werd de gebruikelijke procedure opgestart. Wij lopen u er even doorheen:

  1.  De matrixborden op de A16 gaan in de 'filestand' en zorgen ervoor dat de maximumsnelheid in stapjes wordt verlaagd: van 90 naar 70 naar 50 km/u. Dit alles gaat vergezeld met een icoon van een geopende brug.
  2. Om het opengaan van de brug extra luister bij te zetten wordt er ook een geluidssignaal gegeven dat letterlijk (en dan bedoelen we ook letterlijk) kilometers ver reikt.
  3. Naarmate de automobilist, die inmiddels 50 zou moeten rijden, dichter bij het te openen brugdek komt nadert hij/zij ook nog eens een set traditionele verkeerslichten die eerst oranje knipperen en vervolgens rood worden.
  4. Vlak voor de slagbomen hangen over de gehele breedte van de weg signaallampen zoals je die ook bij spoorwegovergangen ziet, met rode lampen. Hiervoor ligt een duidelijke dubbele stopstreep.

Je zou zeggen dat dit waarschuwingen genoeg zijn, maar dan nog....DAN NOG presteren mensen het om a) net onder de neergaande slagboom door te piepen en b) een complete slagboom de vernieling in te rijden. Je zou ze goddomme laten verzuipen als ze met hun auto de plomp in rijden.

Gevolg: de brug werd enige tijd 'uit veiligheidsoverwegingen' compleet afgesloten, er moest een monteur opdraven om de slagboom te repareren en er ontstond in beide richtingen een kilometerslange file. Om een groot racer te citeren: honestly, what are we doing here?