TT-circuit Assen hengelt naar F1 race

Great news. De komende jaren worden er miljoenen geïnvesteerd in het mooiste (en enige) circuit van het noorden: Assen. Schrijft u ook Assen maar bij de kanshebbers voor die felbegeerde Nederlandse Grand Prix, zeggen wij, opportunistisch als we zijn.

De queeste naar de eerste GP van Nederland sinds 1985 lijkt in de tweede helft van dit decennium richting zijn climax te bewegen. Naast een luchtkasteel in Almere/Zeewolde en een bunkerhard lobbyende Prins die toevallig ook eigenaar van Circuitpark Zandvoort is kunnen we nu wellicht ook dat andere circuit van Nederland - Assen dus - bijschrijven op de lijst met potentieeltjes voor een Formule 1-race. Er wordt tot 2019 acht miljoen euro in de faciliteiten gepompt, zo schrijft het DvhN. De kosten worden even stevens gesplit tussen de provincie en het circuit zelf.

De plannen omvatten een nieuwe Haarbochttribune met een capaciteit van 10.000 toeschouwers, opwaarderingen van bestaande tribunes, en een verbetering van randzaken, zoals het verharden van grindpaden. Dit alles helpt weinig om het circuit klaar te stomen voor een F1-race, maar hierover zegt de voorzitter het volgende: "Als zich de mogelijkheid aandient, steken wij de vinger op'', zei hij. De investeringen zijn echter niet gericht op een eventuele verbreding van de baan. ,,Mocht verbreding nodig zijn voor het binnenhalen van Formule 1, dan kan dat altijd alsnog.'' 

De middenstand van Groningen ziet het in ieder geval helemaal zitten. In Assen is het ook gezellig (beetje stelen, beetje zuipen), maar de bulk van de  bezoekers gaat natuurlijk gewoon in de gezelligste stad van Nederland bivakkeren. Sla de eierballen en de stip maar vast in. Om een gevoel bij het circuit te krijgen ziet u hieronder een rondje dat Max Verstappen in 2015 over het TT Circuit deed alsook een rondje op een BMW Superbike-brommer.