Mercedes F1: We zaten helemaal fout in Abu Dhabi

Nu wereldkampioen Nico Rosberg het warme Mercedes-nest heeft verlaten, schaart het team zich weer volledig achter Lewis Hamilton. De kritiek die ze op hem hadden tijdens de laatste race? Dat meenden ze helemaal niet!

Teambaas Toto Wolff gaat door het stof. De renstal zat helemaal fout met de teamorders die Hamilton kreeg in Abu Dhabi. De Brit probeerde zijn teamgenoot op te houden, zodat die ingehaald kon worden door Sebastian Vettel en Max Verstappen, maar het team bleef in zijn oor tetteren dat hij meer gas moest geven.

"In het heetst van de strijd maak je soms verkeerde beslissingen", zegt Toto daar nu over. "In onze gedachte leverde de race net zoveel punten op als andere races en die probeerden we binnen te halen, niet realiserend dat er voor de rijders veel meer op het spel stond." 

Hoewel het team vanaf de pitsmuur Lewis meermaals de opdracht gaf om het gas in te trappen, negeerde de Brit deze opdrachten in een poging alsnog het kampioenschap binnen te slepen. Na de race brieste Toto nog dat dergelijke anarchie niet getolereerd wordt en leek het erop dat Hamilton nog een flinke straf zou krijgen voor zijn gedrag. Deze woede lijkt nu compleet verdwenen en de teamleiding geeft eigenlijk toe dat Lewis volkomen gelijk had. 

Wolff geeft toe dat Mercedes "anders had moeten communiceren" met Lewis op de baan en dat ze de teamgenoten gewoon hun gang hadden moeten laten gaan. Het is niet duidelijk of de teambaas na een afkoelingsperiode simpelweg anders naar het incident kijkt, of dat hij zich nu vol achter Lewis schaart omdat de Brit na het vertrek van Rosberg de beste kans is op een nieuwe wereldtitel.