FEEST! Pastor Maldonado komt weer F1-bolides crashen

Good heavens! Pastor Maldonado, de man wiens raceskills net zo failliet zijn als zijn thuisland Venezuela, plant een terugkeer in de Formule 1. Bereid je dus voor op rondvliegend koolstofvezel. Veel rondvliegend koolstofvezel.

Wat hebben Pastor Maldonado en Max Verstappen gemeen? Ze wonnen allebei in hun carrière slechts één race, die van Spanje. Dat, en het is verdomd lastig om voorbij beide heren te komen als je er achter zit. Hiermee houden de vergelijkingen wel zo'n beetje op, hoewel het zomaar zou kunnen dat de twee elkaar volgend seizoen voor het eerst sinds 2015 weer op het circuit gaan tegenkomen. De 'Maldonator' (zie video onder) geeft het totaal obscure F1Latam.com de scoop van hun leven, door tegenover de site een bommetje te droppen: hij is positief gestemd over een terugkeer in de F1 volgend seizoen: “I’m talking to some teams and am quite optimistic.” 

Waar Pastor de hard nodige sponsormiljoenen vandaan wil halen zegt hij niet. Letterlijk elk bedrijf in Venezuela zit momenteel een beetje krap bij kas, dus we zouden even over de grens kijken als we Pastor waren. Misschien is er in Mexico ergens een narco met grootheidswaan.

Persoonlijk achten we de kans groter dat Kanye West in 2024 president van de VS wordt, terwijl Diego Maradonna een glorieuze terugkeer maakt als speler in het Argentijnse nationale elftal. Maar we hebben er tegelijkertijd geen enkele moeite mee als we er dit keer volledig naast zitten, en Pastor as we speak in Brackley een stoeltje aan het schuimen is bij Mercedes. Of bij Manor wat ons betreft. Extra drama in de F1 is nooit verkeerd, en mocht Mercedes weer zo dominant zijn als de laatste jaren dan kan Pastor ze mooi af en toe de boarding in rammen. Wint er ook eens een ander team.

Met 95 starts en minstens even zo vele crashes heeft Maldonado ons de afgelopen jaren het nodige vertier bezorgd, all in favor of bringing him back? Handjes graag.