Eindelijk een Italiaanse coureur naar Ferrari

Waar Mercedes nog midden in een ongeplande stoelendans zit, heeft Ferrari de line-up voor het komende F1-seizoen compleet. Nieuw is de komst van een Italiaanse coureur naar het team.

Nee, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hoeven ondanks matige prestaties nog geen plaats te maken. De Duitser en de Fin blijven ook komende seizoen de vaste rijders van het team. Zij worden vergezeld van Antonio Giovinazzi. De man met de meest Italiaanse naam ooit neemt de rol van reservecoureur op zich.

De 23-jarige Giovinazzi kwam afgelopen seizoen nog uit in de GP2, waar hij als tweede eindigde in het kampioenschap. Daarnaast reed de Italiaan enkele wedstrijden in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series bij Extreme Speed Motosports, waarbij hij een race de auto deelde met Giedo van der Garde. 

Bij Ferrari gaat Giovinazzi vooral hopen dat Vettel een keer een been breekt of Raikkonen stomdronken van een trap dondert, zodat hij een kans maakt op zijn F1-debuut. Daarnaast zal hij testwerk verrichten in de simulator en tijdens enkele circuitsessies. De komst van de nieuweling is bevestigd door Ferrari-baas en fervent truiendrager Sergio Marchionne. "We hebben voor hem gekozen, omdat hij een goede coureur is. Ik ben tevens erg blij dat het een Italiaan is." 

Met alleen wat testwerk blijven er in 2017 zeeën van tijd over voor Antonio. Het is nog niet bekend in welke raceklasse hij stapt om zichzelf te vermaken terwijl hij op zijn F1-kans wacht.