'Red Bull Racing krijgt de best mogelijke motoren'

Na de pijnlijke en openbare ruzie eind 2015 is Red Bull Racing dit jaar aan een tweede huwelijk begonnen met Renault. Ondanks de eerdere aanvaring met de motorleverancier vertrouwt het team van Verstappen erop dat ze de beste krachtbronnen krijgen.

De Franse motorbouwer heeft ook nog een eigen fabrieksteam in de Formule 1, dus je zou denken dat de verleiding groot is om het eigen team wat extra voordeel te geven. Geen sprake van, zo claimt Red Bulls teambaas Christian Horner. Hij claimt dat Renault een "absolute gelijkheid" heeft beloofd voor de geleverde benzineslurpers. En ondanks dat de twee een openlijke ruzie achter de rug hebben en dat de motoren in de Red Bull niet eens Renault maar Tag Heuer heten, vertrouwt Horner erop dat dit klopt.

Volgens Horner is het zelfs in Renaults belang om de best mogelijke motoren ook aan Red Bull te leveren. "Wij zijn een uitstekend ijkpunt voor ze om zichzelf te evalueren. Zij zitten midden in het bouwproces en kunnen direct zien waar hun motor toe in staat is." Ja, bescheidenheid is Horner niet vreemd.

Toch moet de baas van Verstappen toegeven dat de ruzie einde 2015 niet ideaal was. Red Bull dreigde destijds het contract met Renault te verbreken vanwege de slechte betrouwbaarheid. Uiteindelijk kon het team geen andere motorleverancier vinden en besloot het alsnog met Renault verder te gaan.

Gelukkig weet Horner ook hier een positieve draai aan te geven. Volgens hem heeft het bij Renault veranderingen in gang gezet die het bedrijf beter hebben gemaakt. "Het was een katalysator voor positieve veranderingen en de voordelen daarvan hebben we in de loop van het jaar gezien. Zolang dat doorgaat zullen ze ons binnen een jaar terugbrengen op het punt waar we waren met de V8, binnen een paar procent van de beste motor in het veld." Red Bulle liet eerder al weten dat het om het kampioenschap kan strijden als ze op motorgebied niet meer dan drie procent achterlopen op Mercedes. 

Renault gaat voor komend seizoen een compleet nieuwe motor bouwen. Dat heeft als gevolg dat in de eerste races van 2017 nog niet het maximale uit de krachtbron gehaald kan worden. Renault accepteert dit nadeel om te zorgen dat ze goede basis hebben waar ze de komende jaren op kunnen bouwen.