Nu zeker: Bottas kan Rosberg vervangen bij Mercedes

Het Zwitserse Formule 1-team Sauber rijdt volgend jaar met Pascal Wehrlein achter het stuur van een van hun wagens. Daarmee vallen de laatste puzzelstukjes voor de stoelendans na Nico Rosbergs vertrek eindelijk op hun plaats.

Het gefundeerde gerucht dat Pascal Wehrlein rond is met het team van Sauber maakt duidelijk dat de stoeltjeschaos in het Mercedeskamp bijna achter de rug is. Het is alleen nog even wachten op de officiële aankondiging. Het zit er dik in dat alle betrokkenen hun persberichten tegelijkertijd de wereld in zullen schieten om ervoor te zorgen dat er geen gênante situaties komen.

Als Wehrlein voor Sauber gaat rijden, betekent dat automatisch dat Mercedes hem niet nodig heeft. De Duitsers vinden hun juniorcoureur nog te jong om meteen naast doorgewinterde ijzervreter (carbonkauwer) Lewis Hamilton te zetten. Desondanks hielden ze de optie op hun juniorrijder open, want ze moeten in ieder geval iemand hebben voor hun vrije auto. Nu hij heeft getekend bij Sauber kan daaruit worden afgeleid dat Valtteri Bottas de tweede Mercedes gaat besturen. Daaruit volgt weer dat ook Williams rond is met hun ge-ont-pensioneerde coureur Felipe Massa. Grote verliezer is laagvlieger Felipe Nasr, maar die zal over vijf jaar toch door niemand meer herinnerd worden.

In Engeland is vandaag nog een vrije dag, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de daar gebaseerde teams Williams en Mercedes vandaag met een verklaring gaan komen. Gevolg van de aankondiging is ook dat Manor zeker nog een lege stoel heeft. Het team is echter ook in gesprek om in zijn geheel te worden overgenomen.