KOOPJE. BMW M5 Touring met 700 pk

In tegenstelling tot de concurrentie de er bijna uitsluitend power-Estates uitblaft maakt BMW alleen sedans van zijn M3's en M5's. De vorige M5 was een uitzondering, van deze zeldzaamheid staat een tot 700 pk gekieteld exemplaar te koop.

De E60/E61 BMW M5 gaat de geschiedenisboeken in als de M met de grootste motor ooit (als we de X5 LM met zijn race-V12 niet meerekenen). De enorme 5 liter V10 aan boord bleek niet zonder problemen dus je moet wel weten waar  je aan begint, maar een koper zal al die extra liters olie snel zijn vergeten als hij de 507 pk sterke tienpitter over de 8.000 toeren jaagt. En toeren moet je wel maken met deze auto, want onder de 4k gebeurt er niet bijster veel.

Een bekende BMW-tuner die garant staat voor een bak extra vermogen is G-Power. Onder de naam Hurricane voerden de Duitsers M5'jes van de vorige generatie op tot vermogens van 850 pk. Het bronsgetinte exemplaar dat bij de oosterburen -onder toeziend oog van Che Guevara- te koop staat is niet zo ver gedreven, de supercharger op de tiencilinder drijft de Touring tot 700 paarden. De bijna 10 jaar oude Bimmer heeft 90.000 kilometer op de teller en mag weg voor een niet lullige €66.000. Biem!

Je moet echter wel van bruin houden, want behalve de buitenkant is ook het leer aan de binnenzijde capuccinokleurig. De teller is vervangen door het bekende G-Power-exemplaar dat tot 400 doorloopt. Volgens de adverteerder moet je de 360 er mee kunnen halen, dat ziet er onboard zo uit. Het G-Powerspul heeft door de jaren heen flink wat aandacht gekregen, onder andere dankzij Matthias Malmedie van Grip die in de video hieronder de achterbanden van een M5 Hurricane vreselijk martelt:

BMW maakte destijds overigens een lollige reclame voor de 5 Touring, met in de hoofdrol een hond-met-helm.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e4ff1c8c5dd0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });