Breek: Manor F1 op randje van de afgrond

Slecht nieuws voor F1-backbencher Manor. Het spek-en-bonenteam is zojuist insolvent verklaard, wat de kans groot maakt dat we ze niet aan de start van het 2017-seizoen gaan zien.

Manor Racing MRT, het enige team dat voor 2017 nog geen rijders bevestigde, is zojuist insolvent verklaard. Volgens de begeleider van de tussenvorm tussen 'in staat betalingen te maken en failliet' nekt een tekort aan investeerders het team: "During recent months, the senior management team has worked tirelessly to bring new investment to the team to secure its long term future, but regrettably has been unable to do so within the time available. Therefore, they have been left with no alternative but to place JRSL into administration."

Naar verluidt is al het personeel tot december gewoon betaald, maar de vraag is of er voor de seizoensopening in Australië (eind maart) een oplossing is. Zo niet, dan kon Felipe Nasr nog wel eens kind van de rekening worden. De jonge coureur heeft nog geen stoeltje voor het nieuwe seizoen, en mocht hij in aanmerking zijn gekomen bij Manor, dan is dit zeer ironisch voor de Braziliaan.

Manor is één van de vier teams die met Mercedesmotoren rijdt. Mogelijk is de negende plaats van Felipe Nasr (Sauber) in Brazilië de nekslag geweest. Door deze twee puntjes ging Sauber Manor voorbij in het constructeurskampioenschap, wat een financiële aderlating voor Manor betekende.