'Alleen afschaffen hybride F1-motor kan Mercedes stoppen'

Bredere banden, grote vleugels, meer downforce en meer grip; komend seizoen verandert er veel aan de F1-auto's, maar het zal de dominantie van Mercedes niet doorbreken zo gokt Bernie Ecclestone. Daar zijn drastische motorveranderingen voor nodig.

Mercedes heerst nu al een paar jaar in de F1. Hoewel F1-opperhoofd Bernie Ecclestone Mercedes-rijder Lewis Hamilton hoog heeft zitten, is meer competitie goed voor de sport en dus voor zijn bankrekening. Helaas verwacht hij niet dat de banden- en designveranderingen de macht van Mercedes zullen aantasten. 

"Red Bull gelooft dat ze Mercedes kunnen verslaan met beter aerodynamica, maar ik ben daar niet zo zeker van", legt hij uit in een interview. "Mercedes' voorsprong op motorgebied is nog steeds erg groot."

Gelukkig heeft de witharige Poetinfanboy ook een oplossing voor dit probleem. "Daarom moeten we zo snel mogelijk nieuwe motorregels introduceren. Het maakt niet uit wat voor regels, het belangrijkste is dat de hybride motoren verdwijnen."

Bernie heeft echt een pokkehekel aan de hybride krachtbronnen die momenteel zijn sport aandrijven. "FIA-baas Jean Todt denkt dat ze bij de tijdgeest horen en dat is misschien waar voor straatauto's. Maar in de Formule 1 willen mensen iets speciaals zien. Ze willen lawaaiige en krachtige motoren die alleen getemd kunnen worden door de beste coureurs in de wereld." Om zijn standpunt kracht bij te zetten eindigt Ecclestone met de vergelijking van het jaar. "Je laat profvoetballers toch ook geen orthopedische schoenen aantrekken alleen maar omdat dit soort schoenen populair zijn in het dagelijks leven?"

Bernie heeft het sowieso helemaal gehad met het uitgebreide reglement van de sport. "De regels moeten veranderen. Allemaal! Ze zijn te ingewikkeld. We zitten in de entertainmentindustrie, maar hoe moeten we mensen vermaken als ze er geen bal van snappen? Zelfs de rijders weten niet meer wat ze wel en niet kunnen doen op de baan. Soms denk ik dat het reglement alleen zegt 'Niet racen!'. Laat ze soms elkaar maar raken. Wat maakt het uit? Laat de rijders het zelf maar oplossen."