Audi & Mercedes stappen bij Nvidia in de autonome auto

Wat heeft een fabrikant van grafische kaarten nou weer te zoek in je auto? Van alles, en als hij zelf gaat sturen wordt het helemaal belangrijk om beelden te kunnen interpreteren. Komt die samenwerking van Nvidia, met Audi en Mercedes goed van pas.

Tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas tonen niet alleen de makers van koptelefoons en smartphones hun nieuwe hippe speeltjes. Tegenwoordig kunnen we auto's ook rekenen tot de consumentenelectronica. De apparaten zijn inmiddels zo zwaar afgesensord dat de Bovag je adviseert om de wagen te wassen voordat je in de sneeuw gaat rijden, anders kunnen de oogjes niet meekijken.

Nvidia onthult vrij veel nieuws tijdens de beurs. Het bedrijf heeft met automotive toeleveranciers ZF en Bosch een systeem voor kunstmatige intelligentie ontwikkeld om autonome auto's op te baseren. Het systeem ProAI bouwt machine learning in in de technologie die Nvidia al leverde aan de auto-industrie. De controlecomputers van de auto's kunnen daardoor nog veel meer grafische data interpreteren dan voorheen. De toeleveranciers zijn al lang vertrouwelingen van de grootheden in de auto-industrie, waardoor Nvidia zich meteen met twee voeten binnen heeft weten te regelen op dit gebied. De computers die ze al leverden gaan voortaan nog meer doen in de auto.

Toch is dit niet het belangrijkste Nvidia-nieuws dat van de CES komt. Audi en Mercedes hebben ook aangekondigd om met het bedrijf te gaan samenwerken. Daarmee wordt de informatie pas echt interessant, de Duitsers zijn altijd koplopers geweest op het gebied van innovatie, maar terwijl Tesla zijn auto's al zelf laat sturen, kijken de Duitsers de kat nog altijd uit de boom. Ze hebben daarbij een aantal belangrijke trucs in de mouw zitten. Hun kaartenmaker HERE heeft al miljarden kilometers aan weginformatie geregistreerd en reken er maar op de komende Mercs en Audi's nog meer gegevens naar huis gaan doorbellen. De bedrijven laten zich nog helemaal niet in de kaarten kijken en komen waarschijnlijk in één keer met een allesverslindende oplossing: 'Danke Tesla, wir machen es jetzt ohne Sie weiter'

Daarbij mist overigens nog een merk dat ook een HERE-partner is: BMW. Wanneer komt de aankondiging dat München en Nvidia samenwerken?