Hipster, dit is je nieuwe bakfiets: Volkswagen I.D. Buzz

Volledig elektrisch rijden in iets dat lijkt op de allerhipste VW aller tijden kan mogelijk na 2020 met de I.D. Buzz. De Bully van de toekomst betekent dat bakfietsen binnenkort uit het straatbeeld gaan verdwijnen. In Detroit toont VW het concept.

Met zowel een elektromotor op de vooras als een op de achteras zet Volkswagen de I.D. Buzz stevig op de weg. Het accupakket (111 kWh) ligt tussen de assen onder de vloer en moet genoeg zijn om het geval 600 kilometer ver te krijgen. Voor een personenbusje is het wellicht wat overdreven, maar beide elektrische motoren in dit conceptmodel hebben een vermogen van 201 pk. Daarmee moet het ding in 5 seconden op de 100 km/u zitten. De topsnelheid is 160 km/u, maar dan lopen de accu's belachelijk snel leeg.

Het is natuurlijk een studiemodel, dus alle moderne en toekomstige technologie 'zit' erin. Het busje kan daarom zelfsturend aan het verkeer deelnemen. In die modus heb je het stuurwiel niet nodig, dus dat zakt zo ver mogelijk tegen het dashboard aan terug. De voorstoelen kun je omdraaien zodat je gezellig naar de kinders op de achterbank kunt kijken, terwijl de wagen naar het pretpark rijdt.

De wielen van het 4,94 meter lange buzzje staan zo ver mogelijk op de hoeken, waardoor de wielbasis 3,3 meter lang is. Het ding is 1,96 m. hoog en met 1,98 meter net iets breder dan hoog.

Kom op Volkswagen, hou op met ons lekker maken met T1 revivals. Ga hem maar gewoon bouwen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6a8a8e53a4b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });