Mercedes vult gaatjes met AMG GT C Coupé

Mercedes is aardig op weg om de line-up van zijn AMG GT net zo ingewikkeld te maken als de Porsche 911-familie. Met de AMG GT C Coupé vullen de Duitsers weer een gaatje in het assortiment.

We mochten eerder al kennismaken met de AMG GT C roadster en Mercedes heeft nu besloten daar ook een dichte variant van te leveren. Dat betekent dat er een coupé komt tussen de GT S en de opperbruut GT R. 

Behalve het dichte dak verandert er bij de GTC Coupé vrijwel niets ten opzichte van zijn dakloze broertje. Dat betekent dat er dezelfde 4.0 V8 onder de motorkap ligt, die 557 pk en 680 Nm levert. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in dezelfde 3,7 seconden, maar de topsnelheid ligt wel 1 km/u hoger bij de dichte versie, waardoor hij 317 km/u kan aantikken. 

Naast de extra dot vermogen onderscheidt de C zich ook van zijn goedkopere familieleden door achterwielbesturing en een sportophanging. 

Om het hele verhaal rond de line-up van de AMG GT nog ingewikkelder te maken, hebben de instapmodellen (GT en GT S) een kleine motorupdate gehad. Na wat gesleutel aan de 4,0 liter V8 pompt de krachtbron nu meer vermogen uit. De GT krijgt er 14 pk en 30 Nm bij en GT S ziet zijn vermogen met 12 pk en 20 Nm klimmen. Om nog een beetje overzicht te houden, hieronder een kleine samenvatting van het huidige aanbod.

Coupés:
AMG GT - 476 pk - 630 Nm
AMG GT S - 522 pk - 670 Nm
AMG GT C - 557 pk - 680 Nm
AMG GT R - 585 pk - 700 Nm

Roadsters:
AMG GT - 476 pk - 630 Nm
AMG GT C - 557 pk - 680 Nm

Het mag duidelijk zijn dat er op het gebied van de roadster nog wat gaten in de line-up zitten, dus kijk niet raar op als er later dit jaar nog een AMG GT S roadster wordt onthuld.  

AMG bestaat dit jaar overigens 50 jaar. Dat vieren ze niet alleen met allesvernietigende hypercar waar we enorm naar uitkijken, maar ook met 'Edition 50' uitvoeringen van de AMG GT C. Dit soort speciale modelletjes brengen tenslotte lekker veel geld in het laatje, dus waarom zou je het niet doen? 

De Edition 50 is alleen te krijgen in "designo graphite grey magno" en "designo cashmere white magno", oftewel grijs en wit. Details zoals de sideskirts, splitter en luchtinlaten zijn uitgevoerd in zwart chrome en die kleur komt ook terug in de velgen. In het interieur is een combinatie van zwart en grijs gebruikt en natuurlijk zijn er ook badges aanwezig waarop staat dat je extra geld hebt uitgegeven aan een speciale uitvoering.