Max Verstappen van het simracen tikt €200.000 binnen

Niet alleen in de echte wereld heeft Nederland een groot racetalent van formaat in huis, ook in de wereld van het simracen doet een landgenoot mee met de besten. Dit weekend verdiende Bono Huis vanuit de simulator 2 ton bij een toernooi.

De oude garde kan het zich wellicht moeilijk voorstellen, maar racen in e-Sports is groot geworden. De nieuwe generatie groeit op met sims, waarbij het onderscheid tussen echt en computer steeds kleiner wordt. Niet voor niets is al een aantal mensen zonder race-ervaring vanuit de Gran Turismo-games doorgestoten naar LMP2-races.

Nederland heeft een talent dat al jaren in de top meedoet, en net als Max komt dit talent uit Limburg. Maastrichtenaar Bono Huis (21) versloeg Max in november nog in een bouwmarkt in Best nog op de simulator. Het feit dat Max kwam opdraven heeft natuurlijk alles te maken met het gegeven dat Hornbach hem sponsort, zijn aanwezigheid was er verder debet aan dat er een flinke show werd neergezet die door Olav Mol aan elkaar gepraat werd:

Bono - de Max Verstappen van de pixels die er uitziet als een jonge versie van Ozzy Man - doet sinds zijn 10e jaar aan simracen. Dit gaat natuurlijk in een sjieke Playseat, want er gaat geld om in het eRacen waarin de coureurs zich aansluiten bij pro-teams. OK, aan de omvang van een enkele deelnemer te zien kan je niet zomaar elke eRacer zo in een raceauto zetten maar het feit dat het gat tussen sim en werkelijkheid kleiner wordt maakt een eventuele overstap wel waarschijnlijker dan vroeger.

Afgelopen weekend vond in het kader van de Formule E-promotie een evenement in Las Vegas plaats. Huis won dit en ging met $200.000 naar huis, wat onder de huidige koers bijna evenveel in euro's is. Onze landgenoot troefde onder andere Felix Rosenqvist af, die in het echte leven Formule E rijdt. Knap. De race had verder alles: drama, crashes, zeg maar alles wat Bernie Ecclestone eigenlijk in de Formule 1 zou willen zien. Is Formula E op de racesim dan wellicht de spektakelsport van de toekomst?