SALE: complete Porsche-collectie voor een prikkie

Je kan stad en land aflopen om in gammele schuurtjes oude Porsches te zoeken, maar je kan je verzameling sportklassiekers natuurlijk ook in één keer kopen. Dat is bijna Duits efficiënt.

De Amerikanen Jack en Alice Gish hebben in de loop van de jaren een aardige verzameling van Duitse sportauto's bij elkaar gesprokkeld. Het is een collectie met net niet de topmodellen. Hier geen 959, Carrera GT of 918 Spyder, maar juist de meer betaalbare modellen. Een garage vol met auto's waarvan de meesten voor de gewone man ook bereikbaar zijn. Dat is ook wel eens fijn. 

Het merendeel van de schuur is gevuld met 911's uit de jaren 70 en 80. Een paar coupés, een paar snel in waarde stijgende targa's en een paar cabriolets; geen unieke modellen, maar wel sportauto's die je voor minder dan 60.000 dollar op je oprit hebt staan. 

Ook de oudere 356's worden niet vergeten. De meest waardevolle auto in de collectie is een 356 1600 Speedster uit 1955 (ex van Nicholas Cage) die tussen de 275.000 en 325.000 dollar moet opbrengen. Mocht je niet zoveel te besteden hebben, dan zijn er ook drie coupés of een een cabriolet die maar een fractie daarvan kosten. 

Aangezien er geen miljoenen werden uitgegeven aan auto's heeft het paar enkele iconische modellen als "tribute" in de verzameling zitten. De 911 Yellowbird en de 911 RSR zijn niet de originele exemplaren, maar verbouwde 911's met dezelfde specificaties. Hetzelfde geldt voor de RSK replica die in de verzameling staat, al heeft deze wel een filmgeschiedenis omdat Bruce Willis erin reed in de film Death Becomes Her. De purist zal er van gruwelen, maar het is wel een betaalbare manier om een onbetaalbare klassieker te ervaren. 

In totaal gaat het om 26 voertuigen die onder de hamer gaan. Blijkbaar was het stel klaar met hun hobby en daarom gaat de garage in een complete leegverkoop. In totaal moet de verzameling auto's iets meer dan 1,2 miljoen dollar opleveren. Daarmee is deze complete collectie ongeveer evenveel waard als één Porsche 993 GT2. Best een lastige keuze.