Rubber liegt niet: Verstappen is nieuwe Senna

Senna blijft voor veel mensen de ultieme F1-coureur. Ongekend talent in combinatie met een onverstoorbaar karakter in het lichaam van iemand die leeft om te winnen. Bandenboer Pirelli ging op zoek naar de nieuwe Senna en kwam uit bij Max.

Wees niet bang, er komt nu niet een lijst met rondetijden die bewijzen dat Max in precies dezelfde bochten een tiende wint of verliest als de Braziliaanse grootheid. Nee, het gaat hier om meer dan alleen snelheid, maar om karakter, gedrevenheid en puur talent. Max Verstappen is snel, maar heel veel coureurs kunnen snelle rondjes rijden. Pirelli probeert juist uit te leggen wat Max extra heeft dat hem zo bijzonder maakt.

Uiteraard wordt de Grand Prix van Brazilië weer aangehaald, omdat Max daar bewees dat hij op een compleet ander niveau kan opereren dan de rest. Iets dat Senna ook kon. Racen zonder angst, omdat je toch niets aan angst hebt. 

Verstappen en Senna hadden ook allebei een eigen interpretatie van de geschreven en ongeschreven regels in de sport. Dat bleek bij de Nederlander onder meer toen hij Raikkonen blokte in België en later verklaarde dat hij hem er echt niet langs zou laten omdat de Fin eerder al zijn race verpeste. Dit racen met eigen regels kenmerkte Senna en zien we nu dus ook in Mad Max.

Senna's indrukwekkende verhaal is geschreven en het is een saga die coureurs en fans al jaren motiveert en inspireert. Dat zal de komende decennia niet veranderen. Verstappens verhaal is pas net begonnen. En dat is mooi, want dat betekent dat we nog lange tijd kunnen genieten van zijn briljante acties. Laat het volgende seizoen maar komen.