BMW geeft de 4 Serie een stijfje

BMW heeft één van zijn mooiere modellijnen van het moment, de 4 Serie, opgefrist. Kort samengevat komt het neer op een stijvere ophanging en het vervangen van xenon- door LED-verlichting.

Zoals eigenlijk standaard het geval is met een BMW-feestlift zit het hem in de details, aan de buitenkant zal zelfs een kenner moeite hebben de nieuwe Vier van het pre-faceliftmodel te onderscheiden. Elke 4 Serie heeft nu LED-mistpitten voor en achter, wat goed nieuws is voor het geval ons land weer eens dicht zit. Daarnaast schijnen de luchtinlaten en de achterbumper een beetje gewijzigd te zijn.

Wie voor het optionele navigatiesysteem Professional gaat krijgt bovendien een interface met tegelstructuur (bekend uit de nieuwe 5 Serie). We adviseren u overigens om een M4 te kopen, dan krijgt u al deze zaken (full-LED lampen en fancy navi) allemaal standaard. Kost je zes cijfers, maar dan heb je ook wat. Tot slot stelt BMW iedereen die vreest dat de vullingen nu uit zijn kiezen klapperen bij een ritje in de nieuwe 4 Serie gerust: ja, de ophanging is stugger, maar natuurlijk gaat dat niet ten koste van het rijcomfort. Aldus BMW.

De gebotoxde Coupé, Cabrio en Gran Coupé gaan in maart in productie, later die maand staat de auto al bij de dealer.