Blasfemie! Ducati presenteert Diavel Diesel

Sinds Ducati door de Volkswagen-groep is ingelijfd profileert de Italiaanse brommerfabrikant zich uitstekend met nieuwe modellen. De laatste editie van de Diavel gaat voor puristen echter wel erg ver.

De Diavel is een dikke, bullige cruiser met in het frame een loei van een Twin. De 1.200 cc grote Testastretta (letterlijk: 'smalle kop', een verwijzing naar de bijna horizontaal liggende in- en uitlaatkleppen, red.) levert 162 pk en staat garant voor lekker veel koppel onderin. In samenwerking met kledingmerk Diesel worden nu 666 speciale exemplaren uitgerold, die allemaal absoluut niet Kees van der Staaij-approved zijn.

Hoe Ducati en Diesel tot deze diabolisch dikke Ducati Diavel kwamen? Ze waren naar eigen zeggen geïnspireerd 'by a hyperkinetic dynamism of a post-apocalyptic, retro-futuristic world.' Ja, ok, is goed hoor. Het nieuwe Ducati-speciaaltje werd onthuld tijdens de Men’s Fashion Week in Milaan, vanaf april kan je een exemplaar bestellen bij de Prins der Duitsernis Ducati-dealer.

Afgezien van het vuurspoor dat u achter u trekt en de penetrante zwavellucht om u heen kunnen omstanders de Ducati Diavel Diesel onder andere herkennen aan een met de hand geborsteld RVS-frame met zichtbare lassen, Diesel-stickers, rode accenten op remklauwen en inlaten en de herriepijpen waarvan de einddempers een zwarte keramische coating kregen. Mocht dit de Italiaanse Steampunk-achtige nog niet weggeven, dan zijn de nummerplaatjes en DDD-pyramides op zadel en modderflappen een weggever.